ОСТАННІ НОВИНИ

Коаліція у Верховній Раді припинила існування

Соломія Головіна

|

У фракції «Народний фронт» оголосили про вихід із парламентської коаліції з 17 травня і формування нової коаліції протягом 30 днів. Про це заявив лідер фракції Максим Бурбак з трибуни парламенту у п’ятницю, передає УП.

 

За його словами,  нові обставини вимагають максимальної консолідації сил. Новий президент, новий парламент, нова коаліція.

Він зазначив, що стара коаліція виконала своє завдання і за останні 5 років цей парламент і влада провели більше змін у країні, ніж за попередні роки і наразі треба залучити всі сили державницького формування і новообраного президента для формування успішної країни.

«Саме тому ми заявляємо про вихід із діючої коаліції. Припинення її діяльності з 17 травня 2019 року і про ініціативу формування нової коаліції з новим порядком денним», – заявив Бурбак.

«Відповідно до Конституції, впродовж 30 днів буде формуватися нова коаліція. «Народний фронт» закликає фракції державницької ідеології негайно розпочати консультації щодо підготовки нової коаліційної угоди, з новим планом дій. На основі цього плану має об’єднатися нова більшість», – додав він.

Своєю чергою голова Верховної Ради Андрій Парубій під час засідання парламенту у п’ятницю оголосив про припинення діяльності коаліції «Європейська Україна» з 17 травня і закликав народних депутатів розпочати консультації з формування нової, передає Укрінформ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *