ОСТАННІ НОВИНИ

За п'ять років 113 українських захисників пройшли лікування у Німеччині

Анастасія Мельник

|

З 2014 року 113 військовослужбовців ЗСУ пройшли лікування у Німеччині.  Про це повідомив начальник медичної служби ЗСУ Ігор Хоменко, передає Укрінформ.

 

Зокрема, сьогодні, 14 травня, 15 українських військових, які отримали поранення під час проведення операції Об’єднаних сил, відлетіли до госпіталів Бундесверу (ФРН).

За словами Ігоря Хоменка, Німеччина надає таку допомогу Україні вже п’ять років.

«Починаючи з 2014 року, Німеччина ні на один день не зупиняла допомогу. Протягом цього часу 113 наших військовослужбовців пройшли лікування в Німеччині, 108 повернулось, 5 ще перебувають на лікуванні. Ми відправляємо ще 15 наших поранених, які відлітають сьогодні до госпіталів Бундесверу», – розповів Ігор Хоменко.

У свою чергу Посол ФРН в Україні Ернст Райхель підкреслив, що вперше допомогу українським пораненим Німеччина надала у 2014 році, коли до ФРН доставили 20 поранених, які постраждали на Майдані під час Революції Гідності. Відтоді уряд ФРН щороку лікує українських військових, які постраждали від бойовиків на сході Україні.

«Ті 15 військових, яких сьогодні відправляють до Німеччини, лікуватимуться у трьох лікарнях Бундесверу.

Ми перевозимо для лікування в Німеччину тих військових, у яких найскладніші поранення, що потребують дуже тривалого лікування. ФРН бере на себе фінансування як транспортування військових, так і їх лікування, реабілітації та, якщо потрібно, протезування», – зазначив Ернст Райхель.

Як наголосили учасники прес-конференції, Україна отримує допомогу від Німеччини вже увосьме, що суттєво вивільняє кошти Міноборони на лікування та протезування більшої кількості захисників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *