ОСТАННІ НОВИНИ

Розколу Української Православної Церкви нема і не буде, - Епіфаній

Соломія Головіна

|

Розколу в Українській Православній Церкві «немає і не буде», заявив предстоятель Православної церкви України Епіфаній. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

«Розколу в Українській православній церкві немає і не буде. Кожен ієрарх має певні думки, але ми маємо спільно будувати майбутнє в єдиній помісній Українській православній церкві», – сказав Епіфаній.

Він додав, що в Українській православній церкві високо шанують почесного патріарха Православної церкви України Філарета.

«Ми шануємо святійшого патріарха Філарета, але не підтримуємо думок, які він висловив останніми днями», – зазначив предстоятель ПЦУ.

Він підкреслив, що зараз не існує таких структур як Українська православна церква Київського патріархату та Українська автокефальна православна церква.

«Бо ми об’єдналися і ці колишні структури увійшли в єдину церкву, виконавши свою історичну місію. Усі прагнули визнання Української церкви і ми змогли отримати синодальний томос, який навіки утверджує той факт, що ми є єдиною помісною православною церквою», – заявив Епіфаній.

9 травня почесний патріарх Православної церкви України Філарет заявив, що Українська православна церква Київського патріархату ще існує. Міністерство культури заявило, що УПЦ КП припинила існування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *