ОСТАННІ НОВИНИ

АМКУ оштрафував WOG, SOCAR і ОККО на 77 млн грн за змову

Анастасія Мельник

|

Антимонопольний комітет оштрафував на 77 мільйонів гривень мережі АЗС WOG, SOCAR і ОККО за змову у сегменті торгівлі високооктановими бензинами та дизельним паливом. Про це у Facebook повідомив глава комітету Юрій Терентьєв.

 

За його словами, АМКУ прийняв рішення сьогодні, 14 травня, по результату розслідування справи про вчинення антиконкурентних узгоджених дій компаніями WOG, SOCAR і ОККО протягом 2017 року. Їх звинуватили в діях, які порушують закон «Про захист економічної конкуренції».

Як пише enkorr, своє розслідування АМКУ почав у грудні 2017 року, спочатку щодо компаній «ОККО Рітейл» та «Вог Рітейл».

«ОККО Рітейл» і «ВОГ Рітейл», встановлюючи на інформаційних табло стаціонарних АЗС роздрібні ціни на високооктанові бензини (зокрема бензину марки А-95) і дизельне паливо на самотньому рівні, при відсутності об’єктивних причин на вчинення таких дій, усувають цінову конкуренцію між собою і створюють передумови для підвищення іншими учасниками ринку роздрібних цін на високооктанові бензини і дизельного палива», – стверджував АМКУ у своєму звіті за 2017 рік.

Останній раз АМКУ накладав штраф на ці компанії у жовтні 2016 року. Тоді комітет оштрафував сім нафтотрейдерів на 204,3 млн грн.

«Після рішення АМКУ у листопаді 2016 року на ринку нафтопродуктів ми спостерігаємо більш інтенсивну пряму цінову конкуренцію. Більше не маємо ситуації, коли половина ринку тримає одну штучно завищену ціну, яку «визначали» так звані «лідери ринку». Рішення 2016 року по 3 відповідачам із 6 було підтримано всіма ланками судової системи. Процеси по 3 інших відповідачах – які, до речі, є відповідачами у рішенні сьогодні – все ще тривають», – додав Юрій Терентьєв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *