ОСТАННІ НОВИНИ

Антимонопольний комітет вдруге оштрафував «Львівдах» за змову на торгах

Анастасія Мельник

|

Адміністративна колегія Львівського тервідділення Антимонопольного комітету оштрафувала ПП «Львівдах» і ТОВ «Ваш білий дім» за змову на тендері. Про це повідомили «Наші гроші. Львів».

 

Зокрема, фірми вдавали конкуренцію під час закупівлі ремонту адміністративного корпусу львівської психіатричної лікарні. Відтак, кожна компанія сплатить по 68 тис. грн штрафу, а також три роки не зможе брати участь у відкритих торгах.

Нагадаємо, що угоду на ремонт адмінкорпусу лікарні підписали ще у липні 2017 року. Про узгоджені дії на тендері свідчило те, що власники обох фірм є бізнес-партнерами: ПП «Львівдах» належить Іванові Кіцилі, а ТОВ «Ваш білий дім» – Ярославові Олійнику. Також Кіцила та Олійник спільно володіють іншою компанією: ТОВ «Управляюча компанія «Новий Львів».

Отож, Антимонопольний комітет підтвердив виявлені ознаки, а також зазначив, що низка інших компаній Ярослава Олійника зареєстровані за однією адресою з ПП «Львівдах».

Окрім цього, між ПП «Львівдах» і ТОВ «Ваш білий дім» укладено низку господарських угод, а документи на тендер компанії завантажували з однієї IP-адреси, використовуючи ліцензійне програмне забезпечення, яке належить «Львівдаху». Варто зазначити, що обидві компанії обслуговуються в одному відділенні банку у Львові, хоча зареєстровані у Новояворівську та Миколаєві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *