ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янин Сергій Верланов очолив Державну податкову службу України

Вероніка Рой

|

Сьогодні, 8 травня, Кабінет Міністрів України призначив Сергія Верланова головою Державної податкової служби на п’ять років з дати початку фактичного виконання обов’язків. Випробувальний термін триватиме місяць. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

 

Сергій Верланов отримав цю посаду як переможець конкурсу на посаду голови ДПС, який був оголошений 20 березня 2019 року Кабінетом Міністрів України в рамках реформи Державної фіскальної служби.

«Конкурс проводила Комісія з питань вищого корпусу державної служби. Він складався з трьох етапів, був відкритим для громадськості, а у процесі перевірки та оцінювання робіт брали участь українські та іноземні експерти. 23 квітня 2019 року за результатами загального рейтингу переможцем конкурсу Комісія визначила Сергія Верланова і рекомендувала його уряду для призначення на посаду керівника ДПС», – йдеться у повідомленні.

Після призначення голови ДПС має відбутися реєстрація юридичної особи, переведення працівників ДФС до Державної податкової служби (не менше 30%), а КМУ має прийняти розпорядження про початок роботи нової структури.

Довідково

Сергій Верланов здобув вищу освіту у Львівському національному університеті імені Івана Франка: у 2003 році закінчив юридичний факультет за спеціальністю «Правознавство» та здобув кваліфікацію магістра права; у 2008 році отримав науковий ступінь кандидата юридичних наук зі спеціальності «Теорія та історія держави і права; історія політичних і правових учень».

Після завершення навчання працював юрисконсультом низки підприємств Львівської області. У листопаді 2008 року почав працювати на посаді юриста в одній із компаній Великої четвірки – PwC, де пропрацював до червня 2015 року. З липня 2015 року до липня 2018 року обіймав посаду партнера у провідній юридичній фірмі України Sayenko Kharenko.

У 2015 – 2017 роках був співголовою юридичного правового комітету Американської Торгової Палати в Україні. З 2016 року є членом Громадської ради доброчесності, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (делегований Асоціацією правників України).

26 липня 2018 року призначений на посаду заступника Міністра фінансів України.

Фото: Facebook-сторінка Мінфіну

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *