ОСТАННІ НОВИНИ

Коломойський каже, що хоче повернутися в Україну після інавгурації Зеленського

Соломія Головіна

|

Український бізнесмен Ігор Коломойський заявив, що має намір повернутися в Україну після інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського, але нікому не має наміру мститися. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

В інтерв’ю програмі журналістських розслідувань Bihus.Info, оприлюдненому у вівторок, бізнесмен зазначив, що не повертається в Україну, так як чекає «офіційного оголошення» – коли новообраний президент офіційно вступить на посаду.

«Символу чекаю. Тому що скажуть потім: «Ти повернувся при Порошенку (чинний глава держави Петро Порошенко, – ред.), а не при Зеленському». Не хочу Порошенку статистику покращувати. Тому що скажуть, скільки олігархів повернулося при Порошенку – один, Коломойський повернувся… Я хочу, щоб … записали моє повернення вже Зеленському», – пояснив бізнесмен.

Відповідаючи на питання про те, кому він буде мстити, І.Коломойський сказав: «Та я не збираюся мстити ні Порошенку, ні Гонтаревій (екс-глава Нацбанку України Валерія Гонтарева, – ред.). Я особисто нікому не збираюся мстити».

Коломойський зазначив, що виніс урок з подій минулих років, зокрема навколо ПАТ «Укрнафта» (50% + 1 акція «Укрнафти» належать НАК «Нафтогаз України» і близько 42% акцій – групі компаній, пов’язаних з колишніми акціонерами ПриватБанку), коли писали, що «Коломойський бродить Києвом з батальйонами, хоча це була звичайна охоронна структура, що має контакт з «Укрнафтою». «Ми уроки засвоїли. Чим відрізняється хом’ячок від щура? Піар-забезпеченням. Ми тепер все робимо продумано і розумно, і ми не блукаємо з батальйонами Києвом. Але раз держава має монополію на правосуддя і на силу, то ми вимагаємо від держави вердикту», – сказав він.

Разом з тим, бізнесмен запевняє, що покинув Україну не через П.Порошенка, і в його поверненні немає політичного підтексту.

«Я не поїхав через Порошенка. Я їздив туди-сюди, я був між Україною та Женевою, іноді в Ізраїль… Але здебільшого я перебував в Женеві, а в Україну я приїжджав з питань бізнесу… Я довго не з’являюся в Україні – такого раніше не було… Тому що можна приїхати а потім не виїхати… Нацбанк подасть на тебе до суду, і закриють тобі виїзд. Ви ж знаєте, аліменти не заплатив – закривають виїзд», – пояснив І. Коломойський.

Водночас, бізнесмен очікує, що при новому президенті йому буде легше відстоювати свої права.

«Якщо вони, припустимо, подадуть на заборону мені виїзду, я піду в суд і буду відстоювати права, і ніякий Філатов (заступник глави Адміністрації президента Олексій Філатов, – ред.) не дзвонитиме від Порошенка і говоритиме, що не треба його випускати», – сказав він.

«Я сподіваюся, що при президенті Зеленському який-небудь начальник юридичного управління типу Філатова не буде дзвонити в суди і давати їм команду випускати Коломойського з країни або не випускати… Я сподіваюся, що Адміністрація президента не буде керувати судовою гілкою влади, як і всіма іншими гілками влади, типу парламенту або уряду», – додав бізнесмен.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *