ОСТАННІ НОВИНИ

«Мотор Січ» призупиняє сполучення Київ–Львів–Ужгород

Андрій Котенський

|

Компанія «Мотор Січ» з 17 травня припиняє регулярні авіарейси за маршрутом Київ–Львів–Ужгород–Львів–Київ, останній політ відбудеться 10 травня. Про це повідомляє Mukachevo.net.

 

Відзначається, що у «Мотор Січі» таке рішення пояснили нерентабельністю рейсів у напрямку Закарпаття.

Наразі на сайті перевізника можливо придбати квитки лише до 10 травня.

Разом з тим на прохання Української правди підтвердити інформацію про закриття рейсу у «Мотор Січі» за телефоном, вказаним на сайті, відповіли, що не коментують чуток, а вся офіційна інформація публікується на їхньому сайті.

«На сайті ми викладаємо наші новини. Я не знаю, що це за контактний центр, на який посилаються. Те, що хтось придумав, то я за них не відповідаю. Такої інформації (про закриття рейсу, – ред.) не надходило від нашого центру. Вся інформація у нас на сайті», – відповів чоловік, який назвався комерційним директором авіакомпанії, але відмовився назвати своє ім’я.

У свою чергу директор аеропорту «Ужгород» Руслан Лііс запевнив, що сполучення з Києвом не скасовується, а призупиняється, мовляв, наразі з «Мотор Січчю» ведуть переговори про щоденні рейси «Київ-Ужгород».

Також, за його словами, 17 травня на сесії облради планують висунути питання про компенсування збитків компанії-перевізнику.

На який термін призупинено польоти, Лііс не сказав, відзначивши, що зараз вони перебувають на стадії листування.

«Найголовніше вирішити питання – це аби на сесії було прийнято рішення про компенсацію збитків. Це законний шлях в законодавстві України аби підтримати авіасполучення. Область має робити підтримку цьому рейсу», – цитує Лііса Mukachevo.net.

Про проблеми зі сполученням Київ–Львів–Ужгород повідомив і міністр інфраструктури Володимир Омелян, але він запевняє, що «зради» не буде.

Він нагадав, що зліт/посадка в аеропорту Ужгорода можлива лише з заходом на територію Словаччини, оскільки свого часу в іншому торці злітної смуги місцеві чиновники збудували приватні будинки.

«Після вступу Словаччини в ЄС і НАТО дозвіл на захід в її повітряний простір регулюється вже не лише двосторонніми угодами, але й цими міжнародними структурами», – написав Омелян.

Він додав, що для забезпечення регулярного авіасполучення Мінінфраструктури провело «колосальну роботу»: Украерорух вперше з поміж усіх провайдерів країн-не членів ЄС і аеропорт Ужгорода отримали сертифікат Європейського агентства з безпеки польотів, на рівні міністерств транспорту, оборони, державіаслужб, прем’єр-міністрів і президентів провели низку переговорів.

«Найближчим часом буде підписано кінцеву угоду про інструментальний захід, про що йшлося в нещодавно ухваленій спільній декларації прем’єр-міністрів України і Словаччини», – пояснив Омелян.

Разом з тим він додав, що авіакомпанія «Мотор Січ» зі свого боку має «абсолютно адекватні вимоги: комерційна окупність рейсів, реклама цього напрямку».

Як відомо, вартість квитка зі Львова до Ужгорода стартувала від 1259 грн, в один бік. Початок сполучення стартував із 15-го березня 2019 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *