ОСТАННІ НОВИНИ

Борис Ґудзяк отримає престижну нагороду Університету Нотр-Дам

Соломія Головіна

|

Архієпископ УГКЦ, президент УКУ Борис Ґудзяк отримає нагороду Університету Нотр-Дам (Notre Dame Award) на урочистій церемонії, що відбудеться 29 червня у Львові. Про це повідомляє сайт львівського вишу.

 

Як відомо, цю нагороду присуджують «чоловікам та жінкам, життя та вчинки яких є свідченням відданості ідеалам, яким служить Університет: віра, пізнання, освіта, справедливість, суспільне служіння, турбота про нужденних осіб».

Цьогоріч її вперше отримає українець за походженням Борис Ґудзяк, який нещодавно був призначений Папою Франциском Митрополитом-Архиєпископом Філадельфійським.

За словами президента Університету Нотр-Дам Джона Дженкінса, «в умовах численних викликів архиєпископ Борис Ґудзяк зробив Український католицький університет центром культурної думки, християнського свідчення, а також майданчиком для формування українського суспільства на фундаменті людської гідності. Разом з цим він рішуче та віддано провадив пастирську опіку для вірних Української католицької церкви. Для нас буде честю відзначити його самовіддане та вірне служіння».

Щодо нагороди Університету Нотр-Дам, яку цьогоріч присвоять арихиєпископу Борису Ґудзяку, то у минулому її одержували президент США Джиммі Картер та його дружина; свята мати Тереза з Калькутти; північноірландський політик Джон Г’юм; кардинал Вінко Пуліч, архиєпископ Сараєво; Жан Ваньє, засновник спільноти “Лярш-Ковчег”, Colectivo Solecito de Veracruz спільнота мексиканських матерів, що організовували пошуки зниклих безвісти близьких та рідних внаслідок кримінального насильства та бездіяльності держави.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *