ОСТАННІ НОВИНИ

Близько мільйона видів тварин і рослин перебувають під загрозою зникнення, - ООН

Вероніка Рой

|

В Організації Об’єднаних Націй попереджають, що майже один із восьми мільйонів видів тварин і рослин може зникнути з лиця землі в найближче десятиліття. Про це повідомляють у понеділок західні ЗМІ, передає «Інтерфакс-Україна».

 

У доповіді зазначено, що в організації дійшли такого висновку, проаналізувавши зміни в природі за останні 15 років. Серйозні проблеми стосуються і видів, що живуть на суші, і видів, що живуть в океанах, морях і річках.

«Більше ніж півмільйона видів (тварин і рослин – ІФ) на суші не мають місця існування, необхідного для їх виживання протягом тривалого часу», – наводять видання витяги з доповіді ООН.

Як наголошують в організації, зменшення чисельності видів станеться в найближчі десять років, якщо їхнє місце існування не буде відновлено.

Крім того, в ООН повідомили, що люди щороку скидають у річки та океани до 400 млн тонн важких металів, токсичних речовин й інших відходів. Це, зокрема, призвело до того, що третина світових рибних запасів виявилася на межі виснаження.

Очікується, що в 2020 році світові лідери проведуть у Китаї ключову зустріч з питання біологічної різноманітності під егідою ООН. Фахівці сподіваються на ухвалення міжнародного документа для поліпшення ситуації у сфері захисту вимираючих видів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *