ОСТАННІ НОВИНИ

ЗАЗ розпродує своє майно

Анастасія Мельник

|

Запорізький автомобілебудівний завод виставив на продаж своє майно. Його вартість стартує від 419 млн грн.

 

Про це стало відомо з інформації оприлюдненої на сайті Центральної універсальної товарної біржі, повідомляє УНІАН посилаючись на delo.ua.

«Окремо виділено майно підприємства-боржника ПАТ «Запорізький автомобілебудівний завод» (код ЄДРПОУ 25480917), що виставляється для продажу на аукціоні у вигляді: об’єктів нежитлової нерухомості загальною площею 142,22 тисячі квадратних метрів, обладнання і пристосувань. Вартість — 419,36 млн грн у тому числі з ПДВ», — йдеться в повідомленні.

Зазначено, що серед майна, яке виставляється на аукціон: машинобудівний, інструментальний, ремонтно-механічний, автоматично-механічний цехи, а також адміністративно-побутовий корпус.

Відомо, що 11 квітня Господарський суд виніс рішення про санацію «Запорізького автомобілебудівного заводу». Термін санації — 6 місяців. План санації включає в себе поліпшення соціальної сфери, збереження існуючих робочих місць та створення нових. Завод повинен стати платоспроможним, платити податки в місцевий та державний бюджети.

Також йшлося про виведення ЗАЗу зі стану банкрутства в найкоротші терміни, максимальне збереження інфраструктури виробничих потужностей і відновлення виробництва автомобілів.

Довідка. Запорізький автомобілебудівний завод — єдине в Україні підприємство, що має повний цикл виробництва легкових автомобілів. Підприємство входить до групи компаній «УкрАВТО», а його виробничі потужності становлять 150 тисяч автомобілів за рік.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *