ОСТАННІ НОВИНИ

Україна експортувала до Польщі більше товарів ніж у Росію

Соломія Головіна

|

У першому кварталі цього року Польща стала найбільшим серед інших країн світу імпортером українських товарів, обійшовши Російську Федерацію. Про це повідомляє Ukraine Now з посиланням на ДФС.

 

Як зазначається, за I квартал Україна експортувала до Польщі товарів на 818 млн дол, в РФ – на 759 млн дол. На третьому місці Єгипет – 652 млн дол., на четвертому Китай – 640. П’ятірку ТОП-імпортерів українських товарів замикає Туреччина – 638 млн дол.

Всього за I квартал українськими компаніями було експортовано товарів на 12,3 млрд дол., що на 7% вище ніж за I квартал 2018 року.

У країни Євросоюзу Україна експортувала товарів 5,7 млрд дол., що на 5% вище ніж аналогічний період минулого року. Експорт товарів до Євросоюзу та загальний експорт країни зростає 4 рік поспіль.

Цьому наголошується, що протилежною є ситуація з експортом українських товарів в Російську Федерацію: із 2014 року експорт товарів до РФ впав більше ніж у 4 рази.

«В 2013 році експорт до Росії складав 15 млрд дол., проти 3,6 млрд дол. в 2018 році. Падіння експорту товарів до Росії продовжилося та становило в I кварталі 11%.
Імпорт російських товарів теж зменшується. В 2013 році імпорт товарів з РФ складав 23,2 млрд дол., за 5 років він впав на 66% та становив в 2018 році 8 млрд дол. Падіння імпорту товарів з Росії продовжилося та становило в I кварталі 7%», – мовиться у повідомленні.

В СНД Україна експортувала за I квартал товарів на 1,5 млрд дол., що на 6% нижче ніж за I квартал 2018 року.

Найбільше українські компанії експортували: продукцію металургійного комплексу на $2,8 млрд, продукти рослинного походження на $2,4 млрд та машини, обладнання, механізми, електротехнічне обладнання, електричні машини на $1,1 млрд.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *