ОСТАННІ НОВИНИ

Школяр львівського ліцею здобув золоту медаль на Міжнародній конференції в Малайзії

Вероніка Рой

|

11-класник Львівського ліцею № 8 Дмитро Лопушанський виборов золоту медаль на Міжнародній конференції молодих вчених ICYS-2019, яка проходила у м. Куала-Лумпурі (Малайзія). Про це інформує Міністерство освіти і науки України.

 

Зазначимо, Міжнародна конференції молодих вчених ICYS-2019 – це щорічні індивідуальні змагання з фізики, математики, екології та комп’ютерних наук.

Львів’янин Дмитро Лопушанський виборов золоту медаль у категорії «Інженерія». Хлопець представив проект «Мультифункціональний пристрій для незрячих HelpyEyes». Пропонований прилад допоможе людям з вадами зору краще орієнтуватися у просторі.

На ICYS-2019 Україну представляли 8 учасників, які попередньо перемогли у національному відборі. За умовами конкурсу вони презентували свій дослідницький проект, виконаний під керівництвом педагогічного і наукового кураторів. Крім того, вони мали показати уміння вільно розмовляти англійською і вести науковий діалог цією мовою.

Загалом українські школярі – учні Малої академії наук – вибороли 1 золоту, 2 срібні та 2 бронзові медалі на Міжнародній конференції.

Всього до конференції долучилася молодь 14-18 років з 32 країн світу.

Фото: Міносвіти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *