ОСТАННІ НОВИНИ

У приватних клініках можна буде зробити щеплення безкоштовно

Вероніка Рой

|

На початку літа у приватних медзакладах, лікарів-ФОП та приватних пологових будинках безкоштовно робитимуть щеплення. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я України.

 

На початку літа у приватних медичних закладах та пологових будинках з’являться вакцини, закуплені за державний кошт, а отже, вони стануть безоплатні для всіх пацієнтів. Тепер розподіл закуплених державою вакцин буде відбуватися за принципом «за дитиною», а не «за закладом», як це було досі.

Щоби безоплатно вакцинуватися за національним Календарем щеплень у приватній клініці чи у лікаря-ФОП, дитина або дорослий мають підписати декларацію з сімейним лікарем, терапевтом або педіатром. Це можна зробити тільки в тих приватних закладах, що уклали договір з Національною службою здоров’я України. Перелік закладів за посиланням.

У приватних пологових будинках та неонатологічних цетрах також будуть доступні для новонароджених дітей вакцини БЦЖ та для профілактики гепатиту В. Для отримання цих вакцин в зазначених закладах декларація з сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами не потрібна.

Отож, безоплатно можна буде вакцинуватися у таких приватних мед закладах: :

  • Приватних клініках, що уклали договір з Національною службою здоров’я України;
  • Сімейних лікарів, терапевтів або педіатрів, які мають власну практику (лікарі-ФОП) та співпрацюють з НСЗУ;
  • Приватних пологових будинках та неонатологічних центрах.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *