ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові планують реконструювати перехрестя Сахарова-Вітовського

Вероніка Рой

|

Цього року планується розробити проектну документацію, щоб наступного року провести реконструкцію перехрестя Сахарова-Вітовського. Командою «Львівавтодору» було напрацьовано кілька варіантів реорганізації перехрестя. Серед них було обрано два, які зараз більш детально опрацьовуються. Про це у повідомляє Facebook-спільнота «Транспорт та Інфраструктура Львова».

 

Як повідомляється, перехрестя вулиць Сахарова, Вітовського, Коперника, Нечуя-Левицького, Героїв Майдану та Лук’яновича є одним з найскладніших для проїзду транспорту та подолання пішоходів, якість покриття та розподіл простору між різними учасниками руху є далеким від якісного. Проте слід зазначити, що з точки зору безпеки руху, перехрестя не відзначається підвищеним рівнем аварійності.

Перехрестя є важким для пішого подолання. На частині напрямків є постійне перебігання, оскільки обхід є довгим, нелогічним і незручним. Ще одним викликом для перехрестя є облаштування безпечної велоінфраструктури.

Через це перехрестя проходить автобусні маршрути № 9, 21, 24, 42, 43, 45, 48, 114 та трамвайні №1,3,4,9. Після коригування трамвайної мережі «Львівелектротрансом», що має відбутись найближчим часом тут проходитимуть трамвайні маршрути №3, 4, 5, 9, а частота їх руху ще зросте.

Недоліком наявної конфігурації перехрестя також неможливість організувати рух трамваїв у всіх необхідних місту напрямках – з вул. Княгині Ольги в сторону вокзалу та по вул. Коперника в центр.

Обидві проектні пропозиції передбачають прокладання трамвайних колій на вул. Коперніка та уможливлення повороту трамвая з вул. Сахарова на вул. Київську.

Перший варіант реорганізації перехрестя, який пропонує «Львіватодор», передбачає «лівосторонній» рух на вул. Героїв Майдану на під’їзді до перехрестя для того, щоб спростити світлофорне регулювання та підвищити пропускну здатність перехрестя загалом.

Трамвайні зупинки в напрямку вул. Вітовського та в напрямку вул. Коперника рознесені окремо. Для автотранспорту буде прямий заїзд до центру по вул. Коперника, але лише одна смуга на виїзд з центру.

(Натисніть, аби збільшити фото)

Другий варіант передбачає реконструкцію із незначними змінами та більш класичною організацією руху на вул. Героїв Майдану. Зупинка трамваїв в напрямку вул. Коперніка і вул. Вітовського планується спільна для всіх маршрутів. Виїзд з центру по вул. Коперника для авто буде прямим і максимально зручним, заїзд – ускладненим.

(Натисніть, аби збільшити фото)

Обговорюється можливість руху автобусів по вул. Сахарова на естакаді разом з трамваями і відповідно облаштування спільних зупинок для трамваїв і автобусів. Це може дозволити автобусам під час заторів економити до 10 хвилин при проїзді вул. Сахарова від вул. Горбачевського до вул. Вітовського. Спільні трамвайно-автобусні зупинки можна облаштувати і без повного перекидання маршрутів автобусів на естакаду.

Також зазначається, що важливо в майбутньому облаштуванні перехрестя передбачити якомога більше місця для громадського простору перед будівлею колишнього трамвайного депо, майбутнього креативного простору LEM Station.

Фото: “Львівавтодор”, Lemberg News

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *