ОСТАННІ НОВИНИ

Таємні члени команди Зеленського

Андрій Котенський

|

Виборчий штаб кандидата в Президенти Володимира Зеленського умовно поділений на чотири групи, відповідальні за різні напрямки роботи та мають своїх лідерів. Встановили низку офіційних і неофіційних членів ЗеКоманди журналісти програми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

 

Координатор ЗеКоманди Олександр Корнієнко у листуванні з виконавчим продюсером «Кварталу95» Сергієм Трофімовим умовно називає групи штабу Зеленського так: «Квартал», «Дядя», «Нижние» та «Регионы».

Групою «Дядя» керує адвокат олігарха Ігоря Коломойського Андрій Богдан, який заодно і юрист Зеленського. У розмові з журналістами Bihus.Info Коломойський фактично сам підтвердив роль Богдана як посередника між ЗеКомандою.

Водночас журналісти зауважили, що з листування членів ЗеКоманди зрозуміло, що функції Богдана в штабі Зеленського виходять далеко за межі юридичного напрямку.

Співробітники штабу у листуванні між собою згадують, що у Богдана є відокремлений «медіа-офіс» з власним бюджетом, управлінням та повноваженнями.

Крім того, як члена групи «Дядя» згадують засновника продакшну «Гуд Медіа», який займається трансляціями, зйомкою соціальної та політичної реклами Кирила Тимошенка.

Назва групи «Нижние» збігається, ймовірно, з прізвищем її лідера — юриста Сергія Нижного, який співпрацював з «Кварталом» та консультував студію щодо податків, зараз обслуговують партію.

«Я координую роботу юристів, як партнер компанії яка залучена в процес як зовнішній консультант», — так Нижний прокоментував журналістам свою роль у штабі. Однак у листуванні його вплив видається ширшим, ніж юридичні консультації.

Групу «Регионы» очолює Ілля Павлюк, якого в листуваннях називають «Ілля Миколайович». За президентства Януковича Павлюк був помічником депутата Ігоря Калєтніка. Основна сфера його діяльності у штабі — координація і фінанси регіональних представників ЗеКоманди. Зокрема йдеться про пошук фізичних осіб-підприємців зі стабільним доходом та без боргів для поповнення через них виборчого фонду або ж контроль на місцях. Прізвище Павлюка на сайті ЗеКоманди не згадують, ймовірно, навмисно.

Лідерами четвертої групи з назвою «Квартал» є бізнес-партнери Зеленського по кіноіндустрії — брати Сергій та Борис Шефіри. Журналісти припускають, що Сергій вирішує фінансові питання.

Жодного із цих членів команди Зеленський не представив в ефірі каналу 1+1, де він презентував публічних представників.

Громадське

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *