ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбудеться IX щорічний «Фестиваль Писанок»

Андрій Котенський

|

З 19 квітня по 5 травня, у Львові, на площі Музейній, проходитиме IX щорічний «Фестиваль Писанок». Про це львівському порталу повідомили організатори хаходу.

 

«Фестиваль Писанок» – це подія, яка має на меті представити писанку не лише як традиційний Великодній символ, але й як Art-об’єкт.

Процес виготовлення писанок завжди був особливим для українців. Розпочинали писати писанки з другої половини Великоднього посту, в основному, жінки. Розписували Великодні яйця переважно на самоті, бо вважали, що саме тоді писанка вийде особливо гарною.

Сьогодні ж, писанки розписують всією сім’єю. Такий своєрідний обряд є гарною нагодою зібратись разом та по-особливому підготуватись до величного свята Воскресіння.

Організатори «Фестивалю Писанок» радо запрошують на спільні майстер-класи, які проходитимуть у Львівській Свічковій Мануфактурі. Для Вас підготована цікава програма, протягом якої будуть представлені близько 50-ти особливих писанкових art-об’єктів.

Також у рамках Фестивалю Писанок діє благодійний проект «Добра Справа», у рамках якого збирають кошти для тих, хто справді цього потребує. Цьогоріч зібрані кошти буде передано на операційну для ЛОР відділення КНП «ОХМАТДИТ».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *