ОСТАННІ НОВИНИ

Повернення «Приватбанку» Коломоському загрожує дефолтом, – Порошенко

Андрій Котенський

|

Президент України Петро Порошенко терміново звернувся до українців, після судового рішення про незаконну націоналізацію «Приватбанку», бо подібна авантюра команди Коломойського загрожує дефолтом України. Про це повідомив Глава держави у своєму відео зверненні до людей.

 

За словами Порошенка, група олігархів-втікачів планує повернення в Україну, «і план одного із них в разі перемоги Зеленського – повернути собі «Приватбанк». І як бачите, їм не терпиться, вони вже зараз почали реалізацію цього задуму.

Президент наголошує, що подібне рішення може призвести до дефолту України.

«Подібна авантюра загрожує втратою грошей 10 мільйонам клієнтів. А країні в цілому – дефолтом та економічною кризою. Тому Уряд і Нацбанк правильно роблять, що оскаржують це рішення», – сказав Порошенко.

Він також застерігає, що наступним кроком реваншистів буде скасування люстрації та електронне декларування державних службовців.

Як відомо, у грудні 2016 року уряд України за пропозицією Нацбанку й акціонерів «Приватбанку», найбільшими з яких на той час були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію «Приватбанку». Приватбанк перейшов у державну власність 19 грудня 2016 року. На його докапіталізацію загалом держава витратила понад 155 мільярдів гривень.

Також повідомлялося що 41 мільйон доларів з «Приватбанку» за часів Ігоря Коломойського вивели на рахунки студії «Квартал 95» Володимира Зеленського.

Варто додати, що лише в останню ніч перед націоналізацією «Приватбанку» тодішнє керівництво банку вивело з активу 16 мільярдів гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *