ОСТАННІ НОВИНИ

Через нардепа зі Львова суд зупинив конкурс на посаду голови митної служби

Андрій Котенський

|

Окружний адміністративний суд міста Києва розглянув заяву про забезпечення позову народного депутата Андрія Антонищака  щодо зупинення дії розпорядження Уряду про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади Голови державної митної служби. Про це інформує Dyvys.Info із посиланням на дані Окружного адміністравного суду Києва.

 

«17 квітня судом ухвалено – задовольнити відповідну заяву про забезпечення позову і зупинити дію розпорядження Кабінету Міністрів України «Про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади Голови Державної митної служби».

Окрім цього, суд заборонив Комісії з питань вищого корпусу державної служби вчиняти дії з проведення відповідного конкурсу на підставі зазначеного розпорядження Кабінету Міністрів України», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що суд, ухвалюючи рішення про задоволення заяви про забезпечення позову, виходив з того, що невжиття таких заходів, очевидно, може призвести до того, що захист прав, свобод та інтересів заявника, на захист яких подається адміністративний позов, стане неможливим, або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат. «Окрім цього, суд врахував те, що заявник посилався на норми закону, які на його думку, порушені при прийнятті та виконанні розпорядження Уряду «Про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади Голови Державної митної служби», – наголосили у суді.

Нагадаємо, 20 березня Кабмін оголосив конкурс на голів податкової та митної служб. Зарплата керівників нових служб становитиме по 24 тисячі гривень. Згідно із проміжними результатами конкурсу, найбільші шанси очолити митну служу у Максима Нефьодова – першого заступника міністра економрозвитку і торгівлі. Його конкуренти – проректор Університету митної справи та фінансів Євген Гармаш і керівник ГО «Центр розвитку цифрової економіки» Андрій Саварець. Останній етап відбору – співбесіда – мав розпочатися 23 квітня, о 10:00. Співбесіда мала проходити у прямому ефірі.

Максим Нефьодов у міністерстві відповідає за реформу публічних закупівель, у тому числі впровадження електронних тендерів в рамках проекту ProZorro, дерегуляцію, донорську координацію та проект електронних продажів державного майна ProZorro.Продажі. До початку 2017-го також займався реформою технічного регулювання (стандартизації, метрології та оцінки відповідності). Раніше, 12 квітня, той самий Окружний адміністративний суд Києва колишньому голові Державної фіскальної служби України Роману Насірову у клопотанні про зупинення конкурсів на посади глав Державної податкової служби та Державної митної служби в порядку забезпечення його позову до Кабінету Міністрів. 10 квітня стало відомо, що Насіров просить суд визнати розпорядження про оголошення Кабміном конкурсів на посади глав Державної митної служби і Державної податкової служби, видані 20 березня, протиправними та нечинними. Народний депутат Андрій Антонищак, чий позов суд таки задовольнив, раніше був помічений у групі підтримки опального Романа Насірова, якого НАБУ звинуватило у діях, які завдали шкоди державі на 2 млрд грн. Зокрема йому інкримінують співпрацю з народним депутатом Олександром Онищенком, під час якої Насіров відтерміновував рентну платню за видобування корисних копалин, а нардеп проводив завдяки цьому корупційні схеми.

2 березня 2017 року Національне антикорупційне бюро України повідомило про затримання Романа Насірова, який на той час перебував на посаді голови Державної фіскальної служби. Одразу після арешту опальний чиновник заявив про проблеми із здоров’ям і ліг до лікарні Феофанія, де у нього начебто діагностували інфаркт міокарда. Це «несподіване захворювання» спричинило чималий резонанс. Саме під час обстеження Насірову складав компанію народний депутат Андрій Антонищак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *