ОСТАННІ НОВИНИ

Роман Ващук: «Важливо створити таке політичне середовище, в якому б українці бачили перспективу життя»

Вероніка Рой

|

Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук про зміни в України:

«Україна, яка переживає постійні зміни та катаклізми, отримує нові виклики для адаптивності. Однак, мабуть, країні потрібно трохи більше спокійного, нудного та передбачуваного майбутнього. Для того, аби люди побачили перспективи для свого особистого розвитку та життя тут. Є тенденція серед українців виїжджати за кордон у пошуках чогось кращого. Я за те, що на різних етапах свого життя можна отримати досвід в освіті у різних частинах світу. Але не на завжди виїжджати. Тому дуже важливо створити таке політичне середовище, де б  українці бачили перспективу у своїй країні..

Звичайно, Канада була країною, яка зразу після Майдану, після Революції Гідності створили багато додаткових програм підтримки українців. Це включає такі реформи як українська патрульна поліція, підтримка українською війська. Підтримка війська почалася на Яворівському полігоні, де проходять спільні військові навчання. А зараз це все відбувається у різних містах України. Загалом це широкий спектр різних засобів, які  міняють на краще життя в Україні.

З моїх спостережень багато що в Україні змінилося. Але якогось загального суспільного задоволення я не бачу, поки що. Якщо запитати пересічного українця, чи щось досягнуто від 2014 року, то він скаже, що нічого не змінилося. Українці не завжди хочуть бачити змін. Люди мають цей негатив, вони не хочуть, щоб його в них відбирали.

Через кілька днів ми побачимо, якими будуть результати суспільного духу. Але життя буде всеодно буде продовжуватися, воно буде продовжуватися суспільно, політично, мистецько. І від вас залежить, яким це майбутнє буде на мікро- на макро рівні. Зараз я бачу в Україні дуже багато позитиву, креативу та цікавих нових ідей. Але потрібно вміння, аби всередині усіх цих талантів та можливостей горизонтальної лінії, а Майдан – це приклад горизонтальної лінії, перетворити на вертикальну лінію. Це є виклик, і протягом наступних п’яти років він буде проявлятися у різних формах…».

Фото: The Plast

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *