ОСТАННІ НОВИНИ

Звільнено одіозного керівника розвідки Семочка

Андрій Котенський

|

Президент Петро Порошенко під час виступу на НСК «Олімпійський» повідомив, що звільнив першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки України, полковника Сергія Семочка, пише BBC.

 

Як відомо, Сергій Семочко опинився в центрі скандалу на початку жовтня. Журналісти Bihus.Info опублікували розслідування, в якому чиновника звинуватили в корупції та зловживаннях.

14 березня Петро Порошенко звільнив голову СЗР Єгора Божка, а тимчасово виконуючим обов`язки голови СЗР 16 березня призначив Андрія Алексєєнка, а не Семочка.

Як відомо, 45-річний Сергій Семочко працював в структурах Служби безпеки України з часу її заснування, в тому числі в Криму. Після анексії півострова Росією очолив одне з управлінь СБУ в Києві.

Першим заступником СЗР Семочка призначив президент Порошенко в липні цього року.

У жовтні він став головним фігурантом розслідування команди Дениса Бігуса, оприлюдненого в програмі «Наші гроші».

За даними журналістів, попри відсутність значних доходів в останні роки, сім’я Семочка володіє елітними будинками під Києвом загальною вартістю близько 8 млн доларів.

Сам розвідник, згідно із розслідуванням, мешкає у Козині в будівлі площею 333 кв. м, придбаній на ім’я його дружини Тетяни Лисенко, яка має російський паспорт, так само як її діти від попереднього шлюбу – Анастасія Котон та Станіслав Лисенко.

Два будинки в Козині має також Анастасія Котон.

За даними журналістів, загального доходу та майна родини Семочка не вистачило б навіть на половину одного такого будинку в Козині.

Розслідуванням зацікавились правоохоронці.

Сам посадовець запевняв, що інформація у розслідуванні – неправдива, а всі його статки та статки його родини «копійка до копійки» внесені до декларації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *