ОСТАННІ НОВИНИ

Вибори знову не про кандидатів, а про вектор руху країни

Омелян Шевчук

|

У цьому переконаний голова фракції Української Галицької Партії у Львові Тарас Чолій. Про це він заявив в ефірі Прямого каналу і додав – за останні роки в Україні зроблено більше, аніж за всі попередні. Питання єдиної церкви, безвіз, збільшення квот для української мови, створення потужної  армії.

«Але це все ми можемо втратити», каже депутат. – «Зараз маємо таку ситуацію, що українці готові власними руками своє дітище, свою державу просто зруйнувати, бо ми, як малі діти, хочемо всього вже і негайно. Двадцять п’ять  років в Україні, фактично, нічого фундаментального не робилося. Був «ямковий ремонт», хоча потрібен був «капітальний». І щойно останніх 4-5 років почалися  якісь реформи.  І тут роль Президента України, насправді, була визначальною», – наголошує Тарас Чолій.

Також політик звернувся до всіх виборців, аби ті добре подумали –  у якого Президента можна буде хоч щось вимагати. І який із кандидатів сприйматиме українців серйозно, а не як експеримент.

Минулого тижня Українська Галицька Партія вирішила підтримати діючого Президента у другому турі. І хоч партійці мають багато запитань до нього, та вибору, кажуть, не залишилось. Бо зараз вибираємо не прізвище, а курс нашої країни. Президентом стане або чоловік, який іде без команди, без конкретної програми, обіцяючи популістичні реформи, або той, хто хоч і  розчаровує українців у певних питаннях, але зробив більше реформ, ніж інші політики в Україні протягом останніх 20 років та відкрито виступив проти Путіна.

Як і 100 років тому, через розбрат Україна знову може зазнати поразки. І ціною цією поразки буде не лише реванш проросійських, олігархічних чи популістичних сил – ціною цієї поразки може бути втрата суверенності та незалежності України, переконані в УГП.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *