ОСТАННІ НОВИНИ

ФК «Львів» програв луганській «Зорі»

Вероніка Рой

|

ФК «Львів» зазнав мінімальної поразки від луганської «Зорі» у чвертьфіналі Кубка України сезону 2018/2019 та не зумів пробитися до півфіналу турніру. Про це повідомляє прес-службі ФК «Львова».

 

У першому таймі кубкового протистояння «Львова» та «Зорі» превалювала тактична боротьба. Недарма дві останні зустрічі цих колективів не виявляли переможця. Боротьба протягом перших 45 хвилин футбольної зустрічі на «Україні» продемонструвала, що ніхто з учасників 1/4 фіналу Кубка України не збирається поступатися путівкою до наступної стадії змагань.

Пернамбуко завдавав авантюрного удару із зони правого напівфлангу, небезпечно до володінь «Зорі» вривався Алваро, простріл якого заблокували захисники, кілька перспективних «стандартів» виконував Педро. Проте, жоден з епізодів не був проблемою для голкіпера луганців Філіпе, який ставав на шляху м’яча до сітки воріт.

«Зоря» також шукала шляхи до воріт Сарнавського, проводячи свої атаки флангами та виконуючи навіси на габаритного Будківського. В екваторі першої половини зустрічі Богдан кілька разів вступав до гри, забираючи «сферу» до рук після подач Караваєва та ударів Лєднєва і Луньова.

На початку другого тайму Будківський заробив для «Зорі» небезпечний штрафний і попередження для Борзенка. Лєднєв ударом зі штрафного з 15-ти метрів перекинув «стінку» і вразив верхній ближній кут воріт – без шансів для воротаря. Не минуло й хвилини, як Караваєв вибачив «Львів» за необережність біля власних воріт, пробивши низом повз дальню стійку.

Наставник «Львова» кинув на підсилення атаки Шину, який значно підживив гру господарів біля протилежних воріт. Так, бразилець вдало підібрав м’яча після скидки від захисника і заробив кутовий, з якого Борзенко ударом головою загрожував воротам «Зорі».

На 68-й хвилині вже фортуна посміхнулася команді Бакалова: Караваєв дальнім ударом влучив у Алваро, від якого м’яч зрикошетив у каркас воріт Сарнавського.

За кілька хвилин вже Бруно пробивав з району 11-метрової позначки після навісу Алваро – захисник в останній момент заблокував м’яч «постріл» форварда «Львова». Добре приклався до м’яча Шина після «стандарту» виконанні Ліпе. Якби нападник влучив у лівий нижній кут, Філіпе вже не б встиг врятувати свою команду від голу.

Ще забійнішу нагоду Шина мав на 76-й хвилині, коли бразилець вже у падінні пробивав у площину після скидки від Адамюка. Філіпе у падінні зловив м’яча на лінії воріт!

Найкращі моменти для того, аби все-таки зрівняти рахунок та перевести гру в додатковий час, мали Пернамбуко та Шина. Спочатку вінгер «Львова» розігнав і сам же завершував швидкісну контратаку лівим флангом, при цьому накрутивши на своєму шляху кількох захисників. На жаль, м’яч після його удару не знайшов ціль. На 85-й хвилині Шина лише дивом не зумів влучно замкнути дальню стійку та переправити шкіряну кулю у ворота «Зорі».

Фінальні хвилини поєдинку пройшли у безперервних спробах львів’ян відіграти пропущений м’яч, тим більше, що арбітр компенсував п’ять хвилин до основного часу зустрічі.. Проте, «синьо-золотим левам» так і не вдалося уникнути прикрої мінімальної поразки від «Зорі».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *