ОСТАННІ НОВИНИ

Іспити на водійські права почнуть фіксувати на відео

Вероніка Рой

|

Кабінет Міністрів України вніс зміни до ряду постанов, пов’язаних з порядком видачі посвідчень водія, підготовки водіїв, а також акредитації автошкіл. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник Головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій.

 

Згідно із повідомленням, серед головних нововведень – запровадження відеофіксації процесів складення іспитів зі знань правил дорожнього руху і навичок керування.

«Відтепер, під час складення практичного іспиту, дії кандидата у водії та екзаменатора фіксуватимуться за допомогою обладнання, що встановлюватиметься в кожному екзаменаційному авто. Найбільш темне місце в процесі складання іспиту на водійське посвідчення нарешті отримає багато світла та прозорості», – написав Владислав Криклій.

Окрім цього, скорочено до 2-ох років термін чинності отриманого в автошколі Свідоцтва про закінчення навчального закладу з підготовки водіїв транспортних засобів.

«Для прикладу, раніше кандидат в водії міг прийти складати іспит в сервісному центрі через 5 років по закінченні автошколи (термін дії свідоцтва складав 10 років)», – пояснив Владислав Криклій.

Також він повідомив, що у процедурі взаємодії територіальних органів з надання сервісних послуг МВС з навчальними закладами з підготовки водіїв транспортних засобів запроваджено електронний обмін інформацією.

«Викладачі та інструктори з водіння будуть зобов’язані вносити в електронний журнал інформацію про час проведення теоретичних та практичних занять, а також транспортний засіб, на якому здійснюватиметься практичне заняття. Нововведення покликане посилити контроль за організацією навчального процесу в кожному закладі з підготовки водіїв та, зокрема, за навчанням кожного слухача», – додав начальник Головного сервісного центру МВС України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *