ОСТАННІ НОВИНИ

Україна ввійшла до топ-5 світових експортерів фруктів і ягід

Соломія Григор'єва

|

Україна увійшла до п’ятірки світових лідерів з експорту фруктів і ягід. Про це заявив економіст інвестиційного центру продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) Андрій Ярмак, пише Еспресо.

 

Україна увійшла в топ-5 світових лідерів експорту у низці напрямків агропродукції і в трійку найбільш динамічно зростаючих сільськогосподарських індустрій за задіяною площею.

«Україна – це майже третина світового чорнозему, сприятливий клімат для вирощування овочів, фруктів і ягід, а також хороше співвідношення денний і нічний температур і оптимальна тривалість сонячного дня», – розповів Ярмак.

За його словами, результати експорту з України стосуються переважно обсягів поставок. Питання виручки від проданої за кордон продукції (особливо ягід) залишається проблематичним.

«Виробникам ягід потрібно активніше включатися в процес підвищення якості продукції, так як в Україні всього п’ять агропідприємств мають сертифікат Global GAP, який є мінімальним умовою доступу до ринку ЄС», – підсумував економіст інвестиційного відділу FAO.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *