ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській опері покажуть виставу про творчий шлях та нелегке особисте життя Марії Заньковецької

Ольга Лозинська

|

У Дзеркальній залі Львівської національної опери відбудеться вистава «Коли зустрінемось ми знову» присвячена 165-річчю від дня народження легенди української сцени Марії Заньковецької.

 

Могутні таланти блискучих акторів Марія Заньковецької і Миколи Садовського прикрашали вистави уславленого театру корифеїв наприкінці XIX – початку XX століття. Вони склали унікальний творчий дует, їх єднали спільна справа і особисті сердечні стосунки. В мистецькому житті вони доповнювали і збагачували один одного. Але в їхньому союзі існували як гармонія єдності, так і енергія проти­стояння. Театральна справа для Миколи Карповича завжди залишалась на першому місці. Крім того, його талант і ефектна зовнішність постійно ва­били до нього прихильниць. Все це болісно відбивалось на їхніх стосунках…

Відомий актор Іван Мар’яненко згадував: «Мені доводилось мешкати поруч з Марією Заньковецькою і Мико­лою Садовським, а тому я був свідком, а часто й невільним учасником тяжких сімейних сцен між цим дивним подружжям. Це було великим нещастям для неї, високоталановитої артистки на сцені і глибоко нещасної людини у своєму особистому житті. Життя і сцена так перепліталися, що іноді стира­лися межі й важко було розрізнити, де кінчається театр, а де починається власне життя» (З архівів музею М. Заньковецької).

Жанр вистави «Коли зустрінемось ми знову» можна окреслити як драма-листування, музику до спектаклю створив український композитор Михайло Швед. Унікальність спектаклю – це музична імпровізація самого композитора, яка відбуватиметься на Ваших очах під час сценічного дійства.

Режисер-постановник: Анастасія Гнатюк (Національна опера України)

Композитор та партія фортепіано: Михайло Швед

Дійові особи та виконавці:

Оповідач – артист Національної філармонії України, заслужений артист України Борис Лобода

Марія Заньковецька – артистка Національної філармонії України, лауреат всеукраїнських конкурсів Надія Агєєва-Бевз

Микола Садовський – актор театру та кіно, артист і режисер Київського академічного театру «Колесо» Анатолій Суханов

Покоївки – учениці Київської театральної школи-студії Маргарита Яковлєва та Олександра Пасєчник

Вистава відбудеться 6 квітня о 15:00 у Дзеркальній залі Львівської національної опери.

КВИТКИ можна придбати у касі та на сайті театру або за посиланням: kontramarka

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *