ОСТАННІ НОВИНИ

Скажений кіт покусав чотирьох людей на Яворівщині

Соломія Головіна

|

У селі Оселя Яворівського району скажений кіт покусав чотирьох людей. Про це повідомила лікар-епідеміолог, завідувачка відділенням організації епідеміологічних досліджень Яворівського районного відділу обласного лабораторного центру Віра Левицька, передає видання «Яворівський голос плюс».

 

За її словами, під час проведення щеплень у час карантину цей домашній кіт втік, тому не був щеплений проти сказу. Тварина загинула.

«Впродовж останніх років захворюваність на сказ серед тварин та серед людей, так звана – гідрофобія, значно зросла. Частішими стали випадки захворювань серед диких тварин, особливо – серед лисиць, які є основним природним резервуаром сказу. В населених пунктах Яворівського району не зменшується кількість бродячих тварин, особливо – собак, яких, як і лисиць, приваблюють стихійні сміттєзвалища. Червоні лисиці активно навідують підсобні господарства, контактують із домашніми тваринами, найчастіше – із собаками», – зазначила Віра Левицька.

Власне, в січні цього року в селі Оселі на Яворівщині зареєстровано випадок захворювання на сказ в домашнього собаки, якого утримували у вольєрі.

На території населеного пункту частими були випадки нападу лисиць на підсобні господарства, гибелі домашньої птиці від них. Імовірне зараження собаки відбулося при контакті з лисицею. Тому рішенням надзвичайної протиепізоотичної комісії при Яворівській райдержадміністрації було введено карантин в селі Оселі та на прилеглій території. Проводилися щеплення домашніх тварин, собак і котів, проти сказу.  Усі особи, які контактували з собакою, що загинув від сказу, отримали в Яворівській лікарні антирабічні щеплення – єдиний засіб , який може попередити смертельне захворювання.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *