ОСТАННІ НОВИНИ

У ЦВК підтвердили проведення другого туру виборів президента України

Вероніка Рой

|

Голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук запевнила, що минула ніч підрахунку голосів на президентських виборах, як і день голосування, минула спокійно, без системних порушень. Про це вона розповіла під час прес-конференції, передає Укрінформ.

 

«Було багато різних застережень, градус кампанії був досить значним, говорилося про дуже серйозні речі, які могли бути критичними для проведення виборчого процесу, про якісь сценарії застосування сили тощо. Тому для нас дійсно є важливим сказати, що не тільки сам день голосування, але і ніч після голосування, коли на дільничних виборчих комісіях рахували голоси, пройшла без системних порушень», – сказала Сліпачук.

За її словами, були непорозуміння з чергами в ОВК та інші ситуації, пов’язані з втомою членів комісій, проте в цілому ніч минула спокійно, відповідно до закону дільничні виборчі комісії здійснили підрахунок голосів виборців.

Сліпачук також підкреслила, що велика кількість спостерігачів та представників кандидатів на пост Президента дає можливість «спокійно дивитися на попередні результати».

Водночас голова ЦВК зауважила, що наразі вже очевидно, що буде другий тур виборів і перед Центрвиборчкомом стоїть «амбітне завдання» у короткі терміни підвести результати першого туру та підписати протокол про призначення повторного голосування на президентських виборах на 21 квітня.

У свою чергу, секретар ЦВК Наталія Бернацька відзначила, що більшість скарг, які надійшли до Центрвиборчкому, не стосувалися серйозних порушень і розглядатимуться в загальні строки.

«Таких скарг, на які потрібно було реагувати негайно, не було», – додала вона.

Як відомо, в Україні 31 березня відбулося голосування на чергових виборах Президента. У бюлетені для голосування були прізвища 39 кандидатів.

Нагадаємо, згідно з даними «Національного екзит-полу» лідерами виборчих перегонів стали Володимир Зеленський та Петро Порошенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *