ОСТАННІ НОВИНИ

«Суспільне» запросило на дебати кандидатів на пост Президента, які будуть у другому турі

Соломія Головіна

|

Національна суспільна телерадіокомпанія України запрошує кандидатів на пост Президента України, що пройшли в другий тур виборів, узяти участь у дебатах. Про це повідомляється на сайті суспільного мовника.

 

«Суспільний мовник готовий до проведення теледебатів у визначеному законом порядку та надасть офіційні запрошення до участі в дебатах обом кандидатам одразу після офіційного оголошення результатів першого туру виборів на пост Президента України», – передає прес-служба «Суспільного».

Закон України «Про вибори Президента України» в статті 62 визначає процедуру й строки проведення передвиборчих теледебатів. Зокрема, згідно із законом такі дебати проводяться в останню п’ятницю перед днем повторного голосування між 19 та 22 годинами в прямому ефірі, тривалістю не менше ніж 60 хвилин та транслюються в ефірі національних Суспільних теле- та радіоканалу. Передвиборчі теледебати також можуть безкоштовно транслюватися іншими каналами мовлення.

Кандидати на пост Президента України беруть участь у теледебатах особисто. У разі відмови одного з кандидатів на пост Президента України взяти участь у теледебатах або неможливості його участі в них виділений для теледебатів час надається іншому кандидату на пост Президента України.

Як відомо, Петро Порошенко заявляв, що напередодні другого туру неодмінно мають відбутися передвиборчі дебати кандидатів. Своєю чергою Володимир Зеленський запевнив, що готовий до них.

Нагадаємо, що ЦВК вже опрацювало понад 90% протоколів: у Володимира Зеленського – 30,26% голосів, у Петра Порошенка – 15,98%, у Юлії Тимошенко – 13,36%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *