ОСТАННІ НОВИНИ

Топ-7 найшкідливіших продуктів для здоров’я

Вероніка Рой

|

Експерти назвали ТОП-7 найшкідливіших продуктів та пояснили, чому від них так складно відмовитися. Про це пише Ukrhealth.

 

Junk food

У перекладі з англійської – «сміттєва їжа». А ще точніше – порожні калорії. Зазвичай на перше місце серед шкідливого, але смачного ставлять фаст-фуд. Але сюди ж віднесемо і чіпси, і відра поп-корну, які ви купуєте в кіно (поп-корн сам по собі не так вже й шкідливий, але обсяг!), і сухарики з горішками… Ця їжа багата жирами і швидкими вуглеводами, але не дає ніякої користі. Стережіться junk food – її просто купити, можна з’їсти скрізь (порційні упаковки розташовують до того, щоб з’їсти все і відразу), а в результаті отримати зайві кілограми і звичку перехоплювати на ходу.

Оброблені м’ясні продукти

Тобто ковбаса і сосиски. Звичайно, це не загроза №1, але багато хто з нас просто забувають про те, що не варто ними захоплюватися. Скажімо хоча б, що нітрит натрію, який і «фіксує» приємний рожевий колір ковбаси, може поступово перетворюватися в канцероген. І таких речовин у переробленому м’ясі чимало. А ще там дуже багато солі.

Дешеві сири

Справжній сир, на жаль, коштує дорого. А дешеві сири, які в достатку з’явилися на прилавках магазинів, швидше за все, містять маргарин або порівняно дешеву пальмову олію. Сама по собі пальмова олія небезпеки для організму не представляє. Але, на жаль, найчастіше вона надходить на виробництво з порушеннями умов транспортування і окислюється в дорозі. А така олія шкідлива.

Цукрозамінники

Так, останнім часом ми все частіше чуємо про загрози, які несе організму цукор, а тепер заговорили про небезпеку цукрозамінників. Є відомості, що вони можуть викликати рак. Що ж робити, якщо без солодкого ви не можете, а цукор їсти не хочете? Дієтологи рекомендують, якщо вже ви використовуєте цукрозамінник, вживати стевію як найбільш натуральний продукт.

Готові соуси і порошкове пюре швидкого приготування

Ми згадаємо тільки один аспект – велика кількість синтетичних і напівсинтетичних загусників в таких продуктах (Е422, Е461, Е462). Дослідження їх впливу на організм тривають, вважається, що вони заважають перетравленню їжі і засвоєнню білків.

Консерви

Не можна сказати, що консервовані продукти однозначно шкідливі. Просто зазвичай вони піддалися такій обробці, що користі в них не залишилося. Радимо використовувати консерви тільки в крайніх випадках, коли це дійсно необхідно (поїздки, походи), а у всіх інших ситуаціях готувати самостійно/

Льодяники на паличках

Ні, ми не будемо говорити про шкоду для фігури. Хоча, звичайно, пам’ятати про це треба завжди. Проблема в іншому – льодяники на паличках невеликого розміру (не як відомі всім «півники», а менше) дуже довго знаходяться в порожнині рота. Створюючи ідеальні умови для розвитку карієсу. Так що краще купити цукерку на паличці побільше, адже дитина може її і не доїдати до кінця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *