ОСТАННІ НОВИНИ

Олександр Мороз передумав боротися за президентство

Соломія Головіна

|

Кандидат у президенти України Олександр Мороз вирішив зняти свою кандидатуру з виборів. Про це він заявив на свої сторінці у Facebook.

 

«Політрада партії, що висунула мою кандидатуру на пост Президента України, на своєму засіданні проаналізувала хід виборчої кампанії і зробила обґрунтований висновок про підготовку небувалої безцеремонної фальсифікації виборів», – написав Олександр Мороз.

За його словами, «актив партії вважає недоцільним продовжувати мою участь в кампанії – політичному фарсі, змирившись з його суттю».

«Враховуючи викладене, прошу не вважати з цього часу мене  кандидатом на пост Президента України», – резюмував він.

Водночас прес-секретар ЦВК Костянтин Хівренко розповів у коментарі УП, що, попри цю заяву, ім’я Мороза все одно залишається у бюлетені.

«Кандидат у президенти, офіційно зареєстрований Центральною виборчою комісією кандидатом у президенти України мав право подати заяву про зняття з балотування до 24 години 7 березня 2019 року. ЦВК не пізніше, ніж наступного дня, тобто 8 березня, повинна була прийняти рішення щодо зняття з балотування кандидата, який написав подібну заяву чи таку заяву. Все інше поза межами цього терміну не тягне за собою жодних юридичних наслідків», – пояснив речник ЦВК.

Він додав, що станом на 18 годину 27 березня ЦВК не отримувала жодного документа від Мороза з цього приводу.

Також Хівренко зауважив, що у бюлетені не буде вказано жодної інформації про те, що Мороз відмовився від своєї кандидатури на пост президента.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *