ОСТАННІ НОВИНИ

Не забудьте перевести годинники. 31 березня Україна переходить на літній час

Вероніка Рой

|

Незабаром відбудеться перехід на літній час. Перевести стрілки на одну годину вперед в Україні потрібно в останню неділю березня. Цього року перехід на літній час відбудеться у ніч з 30 на 31 березня о 3 годині ранку, передає УНІАН.

 

Через перехід на літній час спати ми будемо на годину менше. Варто пам’ятати, що вже з цього дня графік руху транспорту діє відповідно до нового часу

Переведення часу на літній – 2019 здійснюють згідно з постановою Кабінету міністрів України від 13 травня 1996 року № 509. «Про порядок обчислення часу на території України».

Перехід пройде по всій країні, крім анексованого Криму та деяких районів Луганської та Донецької областей. На літній час разом з Україною перейдуть понад 70 країн світу Європи. Виняток становлять Ісландія, Росія і Білорусь.

До речі, вперше переводити годинник запропонували в 1784 році. Це зробив посол США у Франції Бенджамін Франклін. Рішення було ухвалено з метою економії свічок. Винахід переходу саме на літній час приписують англійцю Вільяму Віллетту.

В Україні годинник переводять з 1981 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *