ОСТАННІ НОВИНИ

Україну нині накриє потужна магнітна буря

Соломія Головіна

|

Сьогодні, 23 березня, з 17:00 за київським часом астрономи прогнозують найсильнішу магнітну бурю рівня G1, що протримається протягом всього дня і поступово спаде тільки до 24 березня. Про це повідомляє Лабораторія рентгенівської астрономії Сонця, передає «Главком».

 

Відповідно до стандартної шкали NOAA (Національна атмосферна адміністрація США), бурі класу G1 здатні впливати на енергетичні системи – слабкі флуктуації в енергетичних системах, на космічні апарати – невеликий вплив на системи управління космічними апаратами, на наземні системи – полярні сяйва видно на високих широтах (до 60 градусів), на початок міграцій тварин.

Астрономи також уточнили прогноз магнітних бур для українців.

«Магнітні збудження близькі до магнітної бурі першого рівня G1 прогнозуються 26 та 29 березня, а ще 27 та 28 березня магнітна буря буде першого рівня G1», – сказано у повідомлені Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця.

За даними фахівців, найбільші магнітні бурі 2018 року було зареєстровано минулої весни, 18-19 березня, 20 квітня і 5-6 травня 2018 року, коли індекс геомагнітної активності досягав значення 6, що відповідає бурі рівня 2 за максимально можливій п’ятибальній шкалі. Всі інші події минулого року, включаючи і магнітну бурю 18 червня, відносяться до мінімального рівня 1.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *