ОСТАННІ НОВИНИ

Астану перейменували на Нур-Султан. Столиця Казахстану офіційно отримала іншу назву

Соломія Головіна

|

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв схвалив закон і підписав указ про перейменування столиці країни Астани на Нур-Султан на честь Нурсултана Назарбаєва, який пішов у відставку. Указ набуває чинності з дня першого офіційного опублікування, повідомляє в суботу прес-служба президента Казахстану. Про це повідомляє DT.ua.

 

«Главою держави підписано закон Республіки Казахстан «Про внесення змін до Конституції Республіки Казахстан», – йдеться в повідомленні з темою «Про перейменування міста Астани – столиці Республіки Казахстан у місто Нур-Султан – столицю Республіки Казахстан».

Спочатку засноване у 1830 році місто називалося Акмолинськ. У 1961 році його перейменували на Целіноград. З 1992-го по 1998-й місто носило назву Акмола. Наприкінці 1997 року столиця за ініціативою Назарбаєва була перенесена з Алмати до Акмоли, яку пізніше перейменували на Астану.

Новий президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв, що обійняв посаду 20 березня, запропонував перейменувати Астану одразу після свого призначення. Парламент схвалив це рішення пізніше у середу. Деякі жителі Астани виступили проти перейменування столиці вчетверте менш ніж за 60 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *