ОСТАННІ НОВИНИ

Гройсман пообіцяв, що невдовзі проблему поліклініки на Стрийській вирішать остаточно

Омелян Шевчук

|

Одним із головних лейтмотивів візиту прем’єр-міністра до Львова була тема медицини. Глава Уряду, зокрема, відвідав перинатальний центр, відкритий минулого року після тривалої реконструкції. Цей заклад дає додаткові можливості вижити малюкам, які поспішили з’явитися на цей світ.

 

Та виявилися на офіційному заході й люди, які дбають про здоров’я дітей трохи старшого віку. Йдеться про представників громадських організацій «Українська стратегія» та «Рідний Сихів», які вручили Володимиру Гройсману грамоту-подяку за сприяння у відстоюванні дитячої поліклініки на Стрийській, 61. Саме ці активісти допомогли родинам пацієнтів самоорганізуватися.

Впродовж лютого, на морозі під стінами дитячої поліклініки двічі збиралися сотні батьків та дітлахів. Бажання Міністерства оборони продати приміщення медичного закладу, яке перебуває на балансі відомства, шокувало мешканців Сихівського району. Нічого дивного – своїх дітей жителі Стрийської лікують тут десятиліттями. Більше трьох тисяч пацієнтів – від новонароджених і до 18-річних – мають можливість проконсультуватися в педіатрів, вузьких спеціалістів (хірург, невропатолог), здати аналізи, зробити щеплення чи масах у спеціально облаштованих кабінетах. Відтак понад 1200 підписів під зверненням до Уряду зібрали миттєво.

Сам Володимир Гройсман на короткотривалій зустрічі з активістами наголосив – вони вже двічі здивували Прем’єра. Вперше – коли до Кабінету Міністрів із таким важливим питанням звернулася не місцева влада, а небайдужі громадяни. Тоді Уряд відреагував миттєво. Гройсман особистим розпорядженням викреслив відділення дитячої поліклініки зі списку об’єктів, які підлягають продажу з аукціону.

Вдруге львівські активісти здивували Прем’єра, власне, біля перинатального центру. Адже замість очікуваного прохання чи петиції, що їх вручають керівникам держави і всіх регіонах, очільник Кабміну отримав просто подяку. Та ще й пожартував – приймає її авансом. Бо після того, як Львівська міська рада погодилася взяти об’єкт на свій баланс, тепер слово знову за Урядом. Київ мусить остаточно передати приміщення муніципалітету, щоби в майбутньому нікому знову не прийшла в голову ідея продати поліклініку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *