ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні хочуть проектувати «зелені колії» для трамваїв

Вероніка Рой

|

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розглядає пропозицію влаштовувати на шляхах руху трамваїв зелені насадження, так звані «зелені колії» (green tram tracks). Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, передає прес-служба Кабміну.

 

Ці зелені насадження сприятимуть покращенню екологічного та естетичного стану міст та перешкоджатимуть заїзду на них іншого транспорту, наприклад, індивідуальних автомобілів.

«Досі у нас є такі розумники, які не нехтують можливістю проїхатись трамвайною колією, не задумуючись про те, які небезпечні наслідки може мати така їзда. У Європі вже давно придумали спосіб, як з цим боротися і при цьому забезпечити охайний вигляд та підвищувати екологічний стан міст. Це «зелені колії» трамваїв. Тобто коли шляхи трамвайного руху озеленюють як клумби. Виглядає це дуже гарно і несе лише користь для міст. Та й око пересічних громадян радіє від цієї зелені. Чому б не робити так і в Україні?» – сказав Лев Парцхаладзе.

Також він навів приклад багатьох міст Франції, Німеччини, Італії, Іспанії, Польщі та інших країн Європи, де практика влаштування «зелених колій» широко розповсюджена: «Вони почали з’являтися тут ще у 80-х роках минулого століття, щоб повернути зелені зони у міський простір. Такі «зелені колії» – невід’ємна частина міської інфраструктури Барселони, Страсбурга, Варшави, Мілана та інших європейських міст. І ми можемо також запозичувати цей досвід».

Фото: Еспресо

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *