ОСТАННІ НОВИНИ

Європарламент більше не вважає Росію стратегічним партнером ЄС

Вероніка Рой

|

Депутати Європарламенту 12 березня підтримали резолюцію, згідно з якою Росія більше не може вважатися стратегічним партнером Європейського союзу. Причинами цього вказані анексія Криму, «пряма та опосередкована» участь в конфлікті на сході України, а також порушення територіальної цілісності Грузії та Молдови, передає Радіо Свобода.

 

Резолюцію ухвалили на підставі доповіді, яка містить низку претензій до Росії. Наприклад, у документі згадується отруєння колишнього подвійного шпигуна Сергія Скрипаля, кібератаки та ймовірні зв’язки Москви з «популістськими силами» всередині ЄС.

В Європарламенті наголосили, що повернення до звичного стану речей можливе, якщо Росія відновить територіальну цілісність України.

Міжнародне співтовариство визнало окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели економічні санкції. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *