Сьогодні ляльці Барбі виповнилось 60 років

Вероніка Рой

|

Сьогодні, 9 березня, ляльці Барбі виповнилося 60 років. Уперше її презентували на Нью-Йоркському ярмарку іграшок 9 березня 1959 року. Про це повідомляє Громадське з посиланням на Reuters.

 

З нагоди 60-річчя Барбі Mattel випустила колекцію з 20 ляльок, присвячених надихаючим жінкам, зокрема японській тенісистці Осаці Наомі та британській моделі, активістці Адвоа Абоа. Також компанія випустила 6 ляльок в образах астронавток, льотчиць, журналісток, політикинь, пожежниць і спортсменок. Це саме ті сфери, на думку виробника, у яких жінки ще мало презентовані.

За 60 років еволюції Барбі отримала близько 200 образів. Зокрема, лялька була хіругинею та розробницею відеоігор, а її першим одягом був чорно-білий смугастий купальник.

Після критики щодо того, що лялька показує нереалістичний образ дівчини, компанія-виробник Mattel додала більше відтінків шкіри, форми тіла та навіть створила ляльок у хіджабах.

У лютому виробник іграшок Mattel презентував нову серію Барбі, серед яких є ляльки на інвалідному візку і з протезом ноги. Для того, щоб зробити ляльки більш реалістичними компанія співпрацювала з 13-річною активісткою, яка народилась без лівого передпліччя. Також у Mattel звертались і до дитячої лікарні, щоб розробили інвалідний візок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *