ОСТАННІ НОВИНИ

У мережі з'явився тизер біографічного фільму про Лесю Українку

Соломія Головіна

|

До дня народження Лесі Українки команда фільму про відому поетесу презентувала перший тизер майбутнього біографічного фільму під робочою назвою «Леся Українка. Узлісся».

 

Як зазначають творці стрічки, у сюжеті тизеру відображено один з найдраматичніших проміжків у долі поетеси – час, який вона провела з Сергієм Мержинським наприкінці його життя.

«Леся Українка самовіддано піклувалась про коханого, намагаючись полегшити його останні дні. Саме тоді, однієї жахливої ночі, вона написала одну з своїх відомих поем «Одержима».

У тизері фільму Леся опиняється у найтрагічніший момент свого життя, але вона знаходить в собі сили, щоб перетворити горе і біль втрати на глибинну та дуже проникливу творчість. Багато дослідників кажуть, що саме ці події стали переломним моментом у її житті, який дав Лесі, як митцю, новий поштовх, після котрого її поезія стала більш зрілою, глибокою, драматичною та принесла їй світове визнання. Роль Лесі Українки в тизері виконала молода українська акторка Дар’я Полуніна, яка зіграє відому поетесу й у стрічці», – наголошують творці фільму.

Сценарій та концепція тизеру розроблені Наною Джанелідзе.

Нагадаємо, зйомки байопика про Лесю Українку було підтримано Українським культурним фондом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *