ОСТАННІ НОВИНИ

Постпред ФРН в ООН: В Україні не «внутрішній конфлікт», а вторгнення РФ

Андрій Котенський

|

Постпред Німеччини в ООН Крістоф Гойсґен підкреслив, що російські солдати досі окупують Донбас і в Крим, тож заяви РФ про «внутрішній український конфлікт» неправдиві, пише DW.

 

Заяви РФ про «внутрішній український конфлікт» і її непричетність до окупації територій України не відповідають дійсності, оскільки відомо, що Крим і частину Донбасу захопили і продовжують окупувати російські війська, заявив у вівторок, 12 лютого, в ході засідання Радбезу ООН постійний представник Німеччини при ООН Крістоф Гойсґен (Christoph Heusgen), інформує агенція «Інтерфакс-Україна».

«Я тільки що слухав Василя (постпред РФ Василь Небензя – ред.), і у мене склалося враження, що Україна напала на Росію, а не Росія напала на Україну», – зазначив на початку своєї промови Гойзґен, реагуючи на висловлювання Небензі.

Постпред РФ, за чиєю вимогою і було скликано засідання Радбезу ООН щодо ситуації в Україні, в своїй промові традиційно обвинуватив владу України в саботажі реалізації мінських угод, організації провокацій та створенні важкої гуманітарної ситуації на Донбасі.

Німецький дипломат також підкреслив, що російські заяви про нібито «внутрішній конфлікт» в Україні – є неправдою. «Ми знаємо, що насправді це було російське вторгнення. Російські військові були безпосередньо залучені до окупації Криму, Донецька і Луганська», – заявив Гойсґен.

«Крим досі окупований, Донбас досі окупований. І все це за допомогою міфу про «зелених чоловічків», або що там хтось «брав долю в свої руки»? Ні, це були російські військовослужбовці. В 2014-2015 роках це ставало дедалі яснішим», – зазначив постпред ФРН в ООН. Він також звернув увагу на спроби влади Росії приховати правду щодо участі російських військовослужбовців у боях проти України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *