ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ готується заблокувати ще 100 сайтів із пропагандою Росії

Андрій Котенський

|

Служба безпеки України лише за перші місяці року запропонувала заблокувати в Україні сотню сайтів, що працюють на користь Росії. Їх незабаром заблокують, повідомив начальник Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ Олександр Климчук в ефірі ICTV, пише УП.

 

Говорячи про інформаційні загрози, Климчук сказав, що блокування соцмереж «ВКонтакте» й «Одноклассники» дало результат, але зараз «противник використовує соціальні мережі Twitter, Facebook та інші, в яких ця боротьба продовжується».

«За останній рік було заблоковано близько 2 тисяч фейкових акаунтів, було подано для санкцій близько 200 інтернет-сайтів, які пропагували російську ідеологію. Цього року подано ще 100 сайтів, найближчим часом указом президента буде введено в дію рішення РНБО – і ці сайти буде також заблоковано», – повідомив представник СБУ.

«Крім того, ми останнім часом фіксуємо цілі групи, мережі інтернетагітаторів, які співпрацюють із російськими кураторами, отримують від них грошові винагороди, отримують завдання на дискредитацію виборів і розпалювання ворожнечі та радикальних настроїв”, – додав він.

Климчук також розповів, що Росія спробує вплинути на українські вибори через кібератаки та провокації в соцмережах, але в Україні блокуватимуть ці спроби.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *