ОСТАННІ НОВИНИ

Молодих львівських митців запрошують до участі в Національній бієнале

Соломія Головіна

|

Художників та художниць до 35 років запрошують до участі у відкритому конкурсі Національної бієнале молодого мистецтва. Про це повідомляють організатори.

 

Друга бієнале молодого мистецтва оголошує open call для художників та художниць. Відібрані за результатом конкурсу роботи будуть представлені в експозиції основної програми Бієнале. Організатори запрошують митців та творчі об’єднання із усіх регіонів України віком до 35 років. Обмежень щодо технік та видів художньої діяльності немає. Термін подачі заявок – до 9 березня 2019 року.

«Бієнале – це спосіб показати погляд на світ нового покоління в українському візуальному мистецтві; відкрити нові імена та допомогти відбутися молодим митцям і мисткиням; зрештою, подивитися навколо та всередину себе через призму актуального мистецтва», – зазначає голова оргкомітету Тетяна Тумасян.

Бієнале відбудеться в Харкові у вересні 2019 року та триватиме майже півтора місяці.

За заявками кураторська група основної програми обере проекти й роботи, що будуть представлені в основній експозиції Бієнале. Згодом, у жовтні, міжнародне журі оголосить переможців конкурсу.

Обрані на конкурсній основі куратори Бієнале запропонували концепцію під назвою: «Здається, я заходжу в наш сад»:

«Рішення доглядати сад було проявом впевненості у найтемніші часи. На тлі катастроф, після землетрусів і бомбардувань, під час цілковитої втрати власних прагнень у задушливому однопартійному суспільстві, або, навпаки, у невпинному потоці змін, що розмивають старі напрямки й не дають нових мап для орієнтації. Коли картина світу остаточно ламається, а дія здається неможливою, ми все ще здатні налагодити стан речей – дбати про сад», – зазначають куратори в своїй концепції.

Бієнале також матиме освітню програму, дитячу та паралельну програму – позаконкурсні художні проекти, мистецькі акції, перформанси.

Довідка:

Бієнале молодого мистецтва заснована Міністерством культури і є однією із наймасштабніших подій, котру ініціювала держава, у царині візуального мистецтва в Україні. Бієнале вперше відбулася в 2017 році, в Києві, за назвою Фестиваль молодих українських художників. Основними інституціями-організаторами були Національний культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький Арсенал» та Національний художній музей. У перший рік у проекті взяли участь 67 молодих митців та мистецьких колективів, усього організатори отримали 394 заявки із усієї України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *