ОСТАННІ НОВИНИ

Тенісистки Світоліна й Ястремська не гратимуть за збірну через гроші?

Андрій Котенський

|

Українські тенісистки Еліна Світоліна й Даяна Ястремська не зіграють за національну збірну України в матчах Кубку Федерації у польській Зеленій Гурі. Федерація тенісу України заявила, що причина у фінансових умовах, висунутих агентом тенісисток Стефаном Гуровим, а сама Світоліна повідомила, що не зможе грати через травму, пише УП.

 

За версією Еліни, після тривалих консультацій із лікарями вона вирішила пропустити матчі збірної України у Польщі.

«Це важке рішення, тому що виступати за збірну України завжди честь для мене, і ще минулого року я запланувала участь в цих матчах. Однак отримане в Австралії ушкодження не дозволяє мені поки що приступити до тренувань і, на жаль, я не зможу зіграти на тому рівні, якому можу», – написала Світоліна у Facebook.

«У даній ситуації найменше, що би я хотіла, це підвести нашу команду на корті. Тримаємо кулаки за нашу збірну! У нас сильна і дружна команда, і я вірю, що нам під силу пройти цей складний етап!», – додала вона.

Зі свого боку, Федерація тенісу повідомила: «Еліна Світоліна та Даяна Ястремська, незважаючи на досягнуті між сторонами попередні домовленості, не зіграють за національну збірну України в матчах Кубку Федерації у польській Зеленій Гурі. Причиною є нові фінансові умови, що були висунуті агентом обох тенісисток Стефаном Гуровим, який є головою агентства «TOP Five Management».

«Усі провідні гравці отримують призові від Федерації тенісу України за участь у Кубку Девіса та Кубку Федерації. Розмір цієї винагороди відомий гравцям перед початком кожного сезону та базується на їх поточному рейтингу. Також розмір цієї винагороди визначається можливостями бюджету Федерації», – зазначили в організації.

«Сподіваємося на зміну ставлення українських тенісисток до виступів за національну збірну команду України. Вважаємо, що участь у матчах за збірну команди своєї Батьківщини має в першу чергу базуватися на патріотизмі, самовідданості та повазі до спортивної честі України», – додали у ФТУ.

Федерація подякувала «тим гравцям, які скорегували особисті плани відповідно до потреб національного спорту й будуть виступати у складі збірної України»:

«Леся Цуренко, Катерина Козлова, Марта Костюк та Надія Кіченок. Віримо в нашу перемогу!».

Віце-президент і виконавчий директор Федерації тенісу України Євген Зукін сказав btu.org.ua, що про умови з гравцями домовлялися ще минулого року, але все змінилося минулого тижня: «Агент Еліни Стефан Гуров подзвонив менеджеру збірної Ользі Савчук і назвав нові умови, які були в 2,5 рази вище, ніж обумовлені».

«У нас є стандартні умови, є табличка призових. Залежно від рейтингу кожен з гравців отримує суми винагороди. У даному випадку йдеться про десятки тисяч доларів», – сказав він..

«Ті умови, які виставив Гуров, – це неможливо для бюджету ФТУ в принципі. Це бюджет усього матчу в Польщі», – заявив Зукін.

За його словами, додаткових спонсорів поки не очікується, тож гроші довелося б «забрати у юніорів, не проводити турніри, припинити виплачувати заробітні плати».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *