ОСТАННІ НОВИНИ

Помер відомий український поет Роман Кудлик

Юлія Шпак

|

Сьогодні вночі у Львові помер відомий український поет та багаторічний головний редактор літературно-мистецького часопису «Дзвін» Роман Кудлик. Про це на своїй сторінці у Facebook написала донька поета Мар’яна Кудлик.

 

«Сьогодні вночі після важкої хвороби відійшов у вічність мій батько Кудлик Роман Михайлович – український поет, пісняр, критик, перекладач, журналіст, багаторічний головний редактор літературно-мистецького часопису «Дзвін», – написала вона.

Довідка

Роман Михайлович Кудлик народився 4 травня 1941 року у м. Ярослав, Польща. Згодом з рідними переїхав до Дрогобича. Роман Кудлик завершив філологічний факультет Львівського національного університету ім. І. Франка. Також від 1965 року член Національної спілки письменників України, Лауреат премії імені Василя Мисика, Фонду Воляників-Швабінських при Фундації Українського вільного університету та премії ім. М. Шашкевича.

Роман Кудлик видав збірки віршів: «Розмова», «Весняний більярд», «Яблуневі ліхтарі, «Листя дикого винограду», «Горішня брама».

Він відомий також як поет-пісняр. Зокрема, автор текстів пісень Володимира Івасюка — «Я — твоє крило»), «Нам спокій, друже, тільки сниться, «Освідчення». На його вірші також написали пісні Ігор Білозір («Спогади літньої ночі», «Лебеді весни»), Богдан Янівський.

Фото: Facebook-сторінка Мар’яни Кудлик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *