ОСТАННІ НОВИНИ

Набрав вагу та займається спортом: Олег Сенцов написав листа правозахисникам

Юлія Шпак

|

Український режисер, політв’язень Олег Сенцов надіслав листа російським правозахисникам. У листі Сенцов написав, що в нього все добре, займається спортом, а також майже повернувся у свою вагу. Про це пише Громадське.

 

«Передає привіт усім полоненим українським морякам та слова вдячності всім волонтерам, які їм допомагають», — розповів правозахисник Микола Щур.

Лист Сенцов написав 17 січня.

Перша віце-спікерка Ради Ірина Геращенко також повідомила, що отримала від Сенцова листа.

«Олег пише, що дуже важливо, що держава нарешті серйозно зайнялася підтримкою українського кіно і книги. Пише, що планує порадувати українців своїми новими книжками, сценаріями і фільмами. Також Олег вважає дуже важливими ініціативи і увагу до інклюзивної освіти», — розповіла Геращенко.

Раніше Сенцов вже надсилав листа Ірині Геращенко. Казав, що після припинення голодування написав роман.

Українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова — до 20 років позбавлення волі. Разом з ними також затримали Геннадія Афанасьєва та Олексія Чирнія. Афанасьєва у 2016-му році обміняли, Чирній надалі перебуває у колонії у місті Шахти Ростовської області.

Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити усіх політв’язнів Кремля. Він тримався 145 днів. Сенцов заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *