ОСТАННІ НОВИНИ

Українці відпочиватимуть на Великдень цілих 5 днів

Дарина Смеречанська

|

Кабінет Міністрів України на засіданні в четвер затвердив перенесення робочих днів у 2019 році з вівторка 30 квітня на суботу 11 травня, з понеділка 30 грудня на суботу 21 грудня, і з вівторка 31 грудня на суботу 28 грудня. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

Документом пропонується рекомендувати перенести ці робочі дні керівникам підприємств, установ та організацій для працівників, яким встановлено п’ятиденний робочий тиждень із двома вихідними днями в суботу та неділю.

Зазначається, що це перенесення здійснено з метою раціонального використання робочого часу та створення сприятливих умов для святкування 1 травня – Дня праці та в 2020 році 1 січня – Нового року.

Спеціальний режим роботи банків у ці дні визначає Нацбанк.

Отже, п’ять вихідних днів поспіль буде з 27 квітня до 1 травня: в неділю, 28 квітня, святкується Великдень і вихідним автоматично стає наступний за ним понеділок, 29 квітня. 1 травня в Україні святкується День праці.

Наступного Нового року в Україні очікується чотири вихідних дні поспіль: із неділі, 29 грудня, до середи, 1 січня нового 2020 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *