ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні може стати обов’язковим озеленення вулиць і доріг при проектуванні

Юлія Шпак

|

В Україні озеленення при проектуванні вулиць і доріг може стати обов’язковим. Такі зміни до державних будівельних норм  розробляють у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ. Про це повідомляє «Урядовий портал».

 

«Озеленення є невід’ємною частиною благоустрою. Тому ми у нових змінах до ДБН розглядаємо можливість введення низки змін щодо покращення благоустрою наших міст. Зокрема, обов‘язкового озеленення при проектуванні доріг. Це покращить екологічний стан міст і надасть їм новий сучасний вигляд, а жителям — комфортні умови для перебування і проживання», — зазначив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

На його думку, у цьому питанні є доцільним вивчення досвіду Німеччини, Нідерландів, Австрії та інших високорозвинених європейських країн.

«Там все зроблено для людей, їх комфорту та затишку. Ми теж маємо переймати і впроваджувати цей позитивний досвід», — додав Лев Парцхаладзе.

Проект змін до ДБН наразі розробляється ДП «ДерждорНДІ».

Довідково

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *