ОСТАННІ НОВИНИ

Уляна Супрун розповіла, чи варто лікуватися алкоголем

Юлія Шпак

|

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла, чи варто українцям лікуватися алкоголем. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

 

«Багато людей вважають, що в алкогольних напоїв є лікувальні властивості. Ними розтирають тіло, роблять настоянки чи краплі або просто п‘ють з метою «оздоровитися». Як можна здогадатися — у вживанні алкоголю великої користі для здоров’я немає», – написала вона.

Натомість Уляна Супрун зазначила, що існують деякі алкогольні напої, які мають статус «лікувальних». До прикладу — популярний коктейль джин-тонік. Тільки цілющі властивості має не джин, а саме безалкогольний тонік. В його складі є речовина хінін, яку давно використовують в медицині.

«Виявлення лікувальних властивостей хініну в 17 столітті, а надалі лікування малярії з допомогою цієї речовини — приклад успішного застосування хімічної сполуки проти інфекційного захворювання. Наразі хінін також є в ґайдлайні ВООЗ по лікуванню неускладненої малярії. Терапевтична доза хініну для лікування малярії становить близько 500 мг, які треба приймати з певною періодичністю. Просто пиття джину з тоніком буде недостатньо. Наразі є більш прості та набагато ефективніші способи, щоби захиститися від малярії», – пояснила вона.

Також Уляна Супрун розповіла, що більшість тоніків, що можна придбати в магазині сьогодні, містять невелику кількість хініну та не настільки гіркі, як традиційний напій. Щоб отримати відповідне дозування хініну проти малярії — потрібно випити далеко не один коктейль!

«Пити чи в будь-якому іншому вигляді застосовувати алкоголь для профілактики чи лікування хвороб — нерозумно. Всі можливі позитивні ефекти, які містить в собі алкоголь, зрештою перекриваються його згубними властивостями», – додала вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *