ОСТАННІ НОВИНИ

ФК «Львів» на виїзді переміг «Олександрію»

Юлія Шпак

|

У матчі 18-го туру чемпіонату України серед команд Прем’єр-ліги ФК «Львів» переміг «Олександрію». Матч завершився з рахунком 2:1 на користь львів’ян. Про це повідомляє Інформаційна служба ФК «Львів».

 

На останній матч Прем’єр-ліги у 2018 році Юрій Бакалов кинув бойовий склад. Основу «Львова» склали ті самі виконавці, що й у домашньому протистоянні з «Маріуполем», однак з невеличкими корективами. Дискваліфікованого через перебір жовтих карток Приймака змінив Жонатан, котрий якраз відбув подібне покарання минулого туру, а місце у воротах зайняв не Сарнавський, а Бандура.

Матч розпочався із найшвидшого голу «синьо-золотих левів» у поточному сезоні. Воронін виконав навіс з кутового, м’яч пролетів повз частокіл ніг гравців, що скупчилися у воротарському майданчику, і дістався дальньої стійки, де Адамюк з легкістю переправив його у ціль.

Пропустивши гол, «синьо-чорні» захопили ініціативу на полі, проте створити щось путнє біля воріт Бандури підопічним Володимира Шарана не вдавалося. А ось Тейлор був близьким до того, щоб записати результативний удар на свій рахунок. Бразилець відгукнувся на навіс Западні з лівого флангу, але «сфера» після його удару головою пройшла у метрі від лівої стійки. Але другий гол «Львова» не змусив себе довго чекати. На 30-й хвилині Мартан чудовою вертикаллю знайшов Адамюка у штрафному, і Володимир, технічно обробивши шкіряну кулю, потужним «пострілом» оформив дубль.

Єдине, чим запам’яталася «Олександрія» біля протилежних воріт – момент Протасова на 35-й хвилині. Під час одної з флангових атак півзахисник господарів небезпечним ударом відправив м’яча повз праву «шістку».

Друга половини зустрічі проходила згідно рахунку на табло. «Львів» опирався на існуючу перевагу у два м’ячі і намагався ловити господарів на контратаках. «Олександрія» ж протягом більшості ігрового часу контролювала м’яч, проте їх закидання до фінальної третини поля були досить одноманітними та передбачуваними для гостей. Це нервувало олександрійців, і у середині тайму на полі навіть відбулася невелика перепалка між гравцями, яка завершилася низкою жовтих карток для учасників зустрічі.

На 69-й хвилині «Олександрії» випав рідкісний шанс скоротити розрив у рахунку, однак неймовірна за силою «пушка» Гречишкіна виявилася трохи невлучною – м’яч після удару влучив у сітку воріт Бандури, щоправда із зовнішнього боку. Як продемонстрували подальші події, цей епізод став сигналом для того, що команді Юрія Бакалова слід бути уважнішою біля власних володінь. Особливо зважаючи на той факт, що у заключний відрізок гри «Львів» надто підсів до своїх воріт. Це зіграло злий жарт на 85-й хвилині: Бандура відбив удар Сітала з лінії штрафного, ось тільки ніхто не завадив Шендріку відсвяткувати взяття воріт.

Вирішальні миттєвості поєдинку були дуже гарячими для львівського колективу, який переважно лише захищався і намагався відстояти переможний результат. Найреальніший шанс для господарів уникнути поразки був у Сітала вже на 90-й хвилині гри, проте голкіпер «Львова» став зразком впевненості та надійності, не дозволивши суперникам відібрати у команди важливі три очки. Матч завершився з рахунком 2:1 на користь ФК «Львів».

Фото: ФК “Львів”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *