ОСТАННІ НОВИНИ

Міноборони дозволили будувати житло на Мечнікова

Наталя Дуляба

|

Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України та ТзОВ «Глобус Буд» видали містобудівні умови та обмеження на будівництво двох багатоквартирних житлових будинків із підземним паркінгом на вул. Мечникова, 16. Відповідне рішення сьогодні, 7 грудня, прийняли під час засідання виконавчого комітету Львівської міськради.

 

Як йдеться у проекті рішення, зводити нове житло будуть на земельній ділянці площею 0,6 га. Її цільове призначення – для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку. Ділянка належить до категорії земель житлової та громадської забудови та входить у зону Ж-2 – зону малоповерхової квартирної житлової забудови відповідно до зонінгу Личаківського району.

Зараз на цій ділянці розташовані занедбані будівлі, тож виконком дозволи їх знести.

Як розповів головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, загалом у двох житлових будинках буде 140 квартир, а також для мешканців передбачено 154 паркомісця. Водночас представник Міноборони повідомив, що військовослужбовцям виділять 22 квартири.

Своїм рішенням виконком встановив, що висота майбутніх будинків не повинна перевищувати 22,5 м, а також дозволив забудувати земельну ділянку на 36%.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Глобус Буд» створили два роки тому – у листопаді 2016-го. Його власницею є Любов Феник, якій також належить будівельна компанія «Глобус Груп».

Основний вид діяльності ТзОВ «Глобус Буд» вказаний як будівництво житлових і нежитлових будівель, а розмір статутного капіталу складає лише 100 гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *